Over mij

Mijn naam is Nanda de Jong. Ik ben enthousiast, liefdevol, rustig en kan goed luisteren naar anderen zonder er wat van te vinden.

Vanaf mijn 20e heb ik jarenlang met veel plezier en voldoening als verzorgende in verschillende zorginstellingen gewerkt. In 2011 kwam ik in aanraking met hypnose, doordat mijn (huidige) man voor de lol een workshop ervoor volgde. Ik was meteen gefascineerd toen ik er achter kwam dat dit ongekende mogelijkheden biedt om vele malen meer uit het leven te halen dan je van tevoren voor mogelijk had gehouden. We hebben nog een aantal trainingen samen gevolgd en aansluitend heb ik me laten opleiden tot hypnotherapeut.

In mijn leven is het meerdere malen voorgekomen dat ik me ongelukkig voelde in relaties. Meerdere relaties zijn daardoor na kortere of langere tijd dan ook beëindigd doordat ik vond dat ik respectloos behandeld werd en me daardoor onbegrepen en ellendig voelde. Ook in werksituaties voelde ik me elke keer na een aantal jaren gefrustreerd en niet meer op mijn plek.

Wat ik toen nog niet wist, maar nu wel, is dat dat grotendeels veroorzaakt werd doordat ik nog niet wist hoe belangrijk het is om duidelijk te zijn in wat je wel en niet wilt en daar ook naar te gaan handelen. Of dat in ieder geval goed bespreekbaar te maken, in plaats van alleen maar zachtjes te mopperen. Op die manier hoeft het dan niet te betekenen dat een relatie op de klippen loopt.

Zoals je kunt lezen, ben ik ervaringsdeskundige in hoe het NIET werkt, maar weet dus inmiddels hoe het wél werkt!

Tijdens het proces van persoonlijke ontwikkeling, kwam ik er achter dat je niet iemand anders aan kan wijzen om te zorgen voor jouw geluk. Ik kwam erachter dat ik zelf invloed kan hebben op hoe ik me voel en op mijn relaties. Zowel in mijn privéleven als in werksituaties.

Door namelijk mezelf serieus te gaan nemen, ben ik er voor gaan zorgen dat ik ook serieus genomen wordt. Dat is het voor mij het enige wat werkt.

Naast hypnotherapie, heb ik nog vele andere verschillende methodes en technieken geleerd als middel om jou te kunnen helpen weer met voldoening en plezier te leven, o.a.:

Regressie therapie

NLP

EMDR

Voice Dialogue

Relatietherapie

Door mijn persoonlijke ‘ontdekkingsreis’ heb ik geleerd wat niet en wat wel werkt. En omdat ik weet dát en hóe het anders kan, help jou daar heel graag bij. Maar dan via de korte route, om het leven makkelijker, leuker en vooral aangenamer te maken.

Mijn missie is om mensen te helpen in staat te zijn het leven als voornamelijk plezierig, gelukkig en liefdevol te ervaren. Waarom? Omdat ik geloof dat het nooit de bedoeling is geweest dat we het leven als moeilijk en zwaar ervaren. Want dat is wat we er soms zelf van maken. Moeilijk en zwaar wordt het meestal vooral door dát wat we geloven over onszelf in negatieve zin. Mijn focus ligt daarbij op relaties in de breedste zin van het woord: de relatie met jezelf, maar ook die met je (potentiële) partner, ouder, kind (gewenste/ongeboren/geboren), collega/leidinggevende of noem het maar op.

Het is mij gelukt een leuk, aangenaam en gelukkig leven te leiden en daarom gun ik ieder ander dat ook dat te kunnen. Ik weet hoe dat haalbaar is op een simpele maar doeltreffende manier.

Mijn missie is om mensen te helpen in staat te zijn het leven als voornamelijk plezierig, gelukkig en liefdevol te ervaren

Anderen zeggen over mij …

Je kunt goed luisteren en geeft me een warm en liefdevol gevoel.

Je bent discreet, kunt goede adviezen geven, zonder iemand te veroordelen.

Je kan eenvoudig ingewikkelde dingen/zaken terugbrengen naar de kern.

Je bent open-minded: je denkt buiten de bestaande boekjes en staat zeer open voor nieuwe en onconventionele zienswijzen.

Je bent krachtig, geduldig en rustig.

Je bent toegankelijk voor mensen en behandelt anderen als gelijken. Mensen zullen niet snel een drempel ervaren om naar jou toe te stappen voor hulp.

Als je me zou kennen zou je weten dat ik …

Verschillende rollen vervul zoals: moeder, partner, dochter, oma, zus, vriendin.

Gek ben op motorrijden en naar het theater gaan.

Een onuitputtelijke drang heb naar het lezen van boeken over het brein en gedrag van de mens en daardoor in wel 6 boeken tegelijk aan het lezen ben. Niet altijd handig …

Fan ben van het boek “400 Brieven van mijn moeder” door Joseph Oebelkas. Hij is een groot voorbeeld voor mij wat betreft het inzicht dat je in staat kunt zijn je onder de meest erbarmelijke omstandigheden je gelukkig te voelen.

Regelmatig een lange fase enorm gefocused kan zijn op een bepaalde gezonde eetwijze – tot vermoeienis van mijn naasten vermoed ik -. Momenteel is dat trouwens ketogeen.

Wil je weten of ik iets voor jou zou kunnen betekenen?

Kan ik je helpen?